Családi fotózás

Jó lenne néhány profi fotó a családról, amit a rokonoknak ajándékba adott közös naptárhoz is felhasználhatsz? Vagy egyszerűen csak meguntad az otthon készült képeket, melyeknél valami mindig bemozdul, homályos, vagy csak rosszak a fényviszonyok? Tapasztalatból tudjuk, hogy egy egész család fotózása, melyben kicsi gyerekek is vannak, egy amatőr számára valódi kihívás!.... Amikor az anyukám még kisgyerek volt, különleges alkalomnak számított egy-egy családi fotózás. Ilyenkor mindenki szépen felöltözött, majd a család együtt elment a fotós műtermébe, ahol gondosan beállított fénykép készült. Ezek a képek sok családban ma is megvannak, értékes részei a családi fotóalbumnak. Napjainkban az ilyen jellegű családi fotózások a háttérbe vagy a filmekbe szorultak és a családi fotózást már rég nem merev csoportképek, hanem sokkal inkább vidám hangulatú, kötetlen beállítások, sugárzó jókedv és harmónia jellemzik. A családi fotózás kötetlen, jó hangulatú esemény, ahol kívánságaitoknak megfelelő csoportképek készülnek. Fontos hogy egységesen, de ne egyformán öltözzünk. Legyen azonos a stílus: egyformán elegáns, vagy egyformán sportos stb. Harmonizáljanak a színek. Természetesen előre egyeztetünk, de legjobb, ha többféle ruhával készülsz, hogy együtt kiválasszuk a hangulathoz, háttérhez és kiegészítőkhöz legjobban illő öltözéket. Az igazán tökéletes képek elkészülése érdekében igényelhetsz fodrászt és sminkest is. (Ezek plusz költséggel járnak, de szerintem nagyon fontosak a tökéletes eredményhez)

Mit hozzatok magatokkal? A fotózás során négyszer lesz alkalmatok átöltözni, általában ennyi öltözködés fér bele a gyerekek türelmébe. A legideálisabb, ha több ruhát, cipőt, kiegészítőt hoztok, és ezekből közösen választjuk ki, mi mutat jól a képen. A nagyobb gyerekeknél néha „cselhez kell folyamodni” ahhoz, hogy együttműködőek legyenek. Ennek érdekében érdemes kis meglepetéssel készülni nekik. (Mi is tartunk a stúdióban csokit, kekszet, gyümölcsöt stb., amivel ösztönözni tudjuk a gyerkőcöket, ha már máshogy nem megy.)

Érdemes odafigyelni arra, hogy a gyerekek és a szülök is kipihentek legyenek (már amennyire a felgyorsult életünk megengedi ezt). Nagyon fontos, hogy jó hangulatú legyen a fotózás, mert akkor az fog tükröződni a képeken.

Ha további kérdésetek merülne fel, keressetek bátran e-mailben vagy telefonon, mindenre készséggel válaszolunk.